0

Tarla, Bağ-Bahçe ve Zirai Mücadele Faaliyetleri:
Şubat ayının ikinci yarısından sonra soğan ve sarımsak ekilebilir.
Ambarlarda gerekli koruma ve mücadele işleri devam eder.
Zabrus için tarla kontrolleri yapılarak gerekli mücadeleye devam edilir.
Hububatta yabancı ot kontrolleri yapılarak gerekli ilaçlamalar yapılır.
Tarla faresi kontrolleri sonucunda, gerekli mücadele uygulamaları yapılır.
Meyve bahçelerinde çeşitli zararlı ve hastalıklarla kış mücadelesi yapılır.
Fidan yerleri işaretlenir ve çukurları açılır.
Hava ve toprak şartları uygun gittiği takdirde ayın ortasından sonra fidan dikimleri yapılır.
Hava ve toprak şartları uygun gittiği takdirde meyvelerde ayın ortasından sonra budama çalışmaları  başlanır  ve devam edilir.
Bütün meyvelerde çeşitli zararlı ve hastalıklarla karşı bordo bulamacı atılır.
Seralarda yeşil soğan, roka ve marul hasadı devam eder.
Bağ fidan yerleri işaretlenir ve çukurları açılır.
Hava ve toprak şartları uygun gittiği takdirde ayın ortasından sonra bağ çubuğu dikimleri yapılır.
Bütün bağlarda çeşitli zararlı ve hastalıklarla karşı bordo bulamacı atılır
Hayvancılık ve Arıcılık Faaliyetleri:
Hayvan sağlığını korumak ve bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadele etmek amacıyla küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda hastalık taraması ve takibinin yapılarak hastalıkları epidemiyolojik olarak araştırılır
Sağlık taramaları yapılır.
Büyükbaş hayvanlara tanımlama için küpe takılarak ve VETBİS veri tabanına işlenerek kimliklendirilir.
Kuduz hastalığına karşı kedi ve köpeklere koruyucu amaçla kuduz aşısının uygulanır.
İnsanları ısıran kedi ve köpeklerin müşahede altına alınması amacıyla ısırık takibi yapılır.
Hastalıktan ari işletmelerin denetlenmesi ve kontrolü
Serosörvey çalışmalarının yapılması
Brucella hastalığına karşı koruyucu amaçla büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara genç ve ergin aşılamanın yapılır.
Kovanlarda tamir ve boya işleri yapılır.
Çerçeve tamiri ve petek takma işi yapılır.
Ay sonuna doğru kovanlar kışlatma yerinden alınarak yeni yerlerine nakledilir.
Arı sicil defteri gözden geçirilerek kovanlar hakkında bilgi sahibi olunur.
Arıların beslenmesi ve kek yapımı için gerekli (şeker, bal, polen) malzemeler temin edilerek kek yapımına başlanır.
Bu mevsimde hava ısısının uygun olduğu durumlarda arılar dışarı çıkar. Tedbirli olmak açısından ve kovan içi ısının korunması amacıyla kovan fazla karıştırılmamalıdır.
Arı konaklama yeri tespit edilir.

Yorum Gönder

 
Top